List And Photos Of Policemen Killed And Injured In Lahad Datu

LAHAD DATU: Senarai pegawai dan anggota PDRM yang terkorban dan cedera: Terkorban: 1.INSP G/17992 ZULKIFLI B. MAMAT 2.KPL 113088 SABARUDDIN B. DAUD Cedera: 1. KPL 135383 AZMAN B. AMPONG 2.KPL 152133 MOHD TARMIZI B. HASHIM 3. KON 175533 MOHAMED QAIYUM’AIQAL B. ZOLKIFLI (IMAGE FROM PDRM)

The shooting in Lahad Datu killed two and injured three policemen.

The PDRM members who were killed:

  1. INSP G/17992 ZULKIFLI B. MAMAT

  2. KPL 113088 SABARUDDIN B. DAUD

And the injured are:

1. KPL 135383 AZMAN B. AMPONG
2.KPL 152133 MOHD TARMIZI B. HASHIM
3. KON 175533 MOHAMED QAIYUM’AIQAL B. ZOLKIFLI

According to PDRM’s Facebook, the bodies of Inspector Zulkifli B. Mamat and Corporal Sabaruddin B. Daud will arrive to the Pengkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) in Subang on  11:00 morning today.

I’m very sad and sorry to the families of the victims, especially the two policemen who were killed in the attack.

Below are photos of the policemen killed in the incident with their families. (All photos in this post are from the Royal Malaysian Police (PDRM)’s facebook).

I am very proud of them, they are our hero!

Al Fatihah.

Related Posts:

  1. Photos of Lahad Datu Shooting

  2. Lahad Datu Shooting: 2 Malaysian Police Killed, 3 Injured

AL FATIHAH: Insp Zulkifli bin Mamat (29) dan Koperal Sabaruddin bin Daud (47) dari Unit 69 Komando PDRM meninggal dunia selepas terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina, di sini, hari ini. Mereka terkena serangan itu ketika sedang berkawal di satu daripada pos di sekitar Kampung Tanduo. Kedua-dua jenazah dijangka akan tiba di Pangkalan Udara Subang pada jam 11.30 malam ini. Jenazah Insp Zulkifli akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Gong Bayor, Tembila, Besut, Terengganu, manakala jenazah Kpl Sabaruddin akan dibawa ke rumah ibunya, Puan Som bt Mad Salleh di No. 83, Kg Sg Lias, Sg Besar, Sabak Bernam dan akan dikebumikan di Parit 1, Sabak Bernam, Selangor. Pengebumian jenazah akan dibuat secara pengebumian perwira. Insp Zulkifli bin Mamat berasal dari Kg Kubang Ikan, Tembila, Besut. Ibu Allahyarham, Puan Khadijah bt Ismail (64 tahun) merupakan seorang ibu tunggal dan Allahyarham adalah anak ke-3 daripada 5 orang adik beradik. Isteri beliau, Noraziah bt Nor, merupakan seorang guru dan mereka mempunyai 2 orang anak lelaki berumur 5 dan 1 tahun. Isteri Allahyarham Insp Zulkifli kini sedang hamil anak yang ke-3. Manakala Allahyarham Kpl Sabaruddin bin Daud mempunyai 6 org adik beradik. Beliau yang berasal dari Sabak Bernam, Selangor telah meninggalkan seorang balu, Puan Nurul Nisah bt Abu dan 3 org anak yang berusia 19, 17 dan 13 tahun. Semoga roh kedua-dua mereka dicucuri rahmatNya dan ditempatkan bersama orang-orang yang soleh. Al-Fatihah. Gambar kenangan Allahyarham Insp Zulkifli (kiri) dan Allahyarham Kpl Sabaruddin bersama keluarga masing-masing. (IMAGE FROM PDRM)

4 thoughts on “List And Photos Of Policemen Killed And Injured In Lahad Datu

  1. Pingback: List And Photos Of Policemen Killed And Injured In Lahad Datu | Ahmad Ali Karim's Weblog

  2. Pingback: Prominent Historian: Sabah Is Not The Sultanate’s | Ahmad Ali JetPlane

  3. Pingback: Lahad Datu: Update On Kg. Tanduo Operation | Ahmad Ali JetPlane

  4. Pingback: Prominent Historian: Sabah Is Not The Sultanate’s | Ahmad Ali Karim's Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.